Poradna Bio Repel chytrá houba 1 x 1 g a 1 x 2 g

Autor: B. | Vloženo: 22.03.2021 000 12:34 | Témata: Poradna Bio Repel chytrá houba 1 x 1 g a 1 x 2 g

B.

Postup aplikace při výměně plísní zasažených tapet

Dobrý den, ráda bych se zeptala, jaký doporučujete postup v případě zasažení tapet a jejich výměny. Je vhodný postup nejdříve umýt všechna zasažená místa prvním sáčkem, poté odstranit staré tapety pomocí odstraňovače a betonovou zeď napenetrovat penetrací bez fugicidních přísad (doporučeno pro přetíratelné vliesové tapety), následně aplikovat houbu, nalepit tapetu a přetřít Jopolem? Nebo houbu zamíchat až do Jopolu?

Děkuji a přeji hezký den.  

  • 22. března 2021 - Oficiální zástupce obchodu Chytrá houba.eu

    Dobrý den, z dotazu vůbec nevyplývá, proč penetrace a jaký typ penetrace. Tak nejprve k peneraci - za prvé není jasné, jakou používáte penetraci a např. fungicidní penetrace (respektive tento typ penetrace je vhodný pro povrchy napadené plísněmi), když ji využijete, tak zde Vám určitě penetrace negativně ovlivní Chytrou houbu, protože ta je v také mykotický organismis, avšak v říši mykotické mezidruhový parazit. Takže penetrace jde přímo proti plísním, tedy i proti Chytré houbě samotné. Musíte se rozhodnout pro jedno či pro druhé, chcete-li obojí, pak musíte mít dostatečný odstup.

    Dále nejprve doporučujeme tapety odstranit, povrch omýt sáčkem A (1g) a pak sáčkem B (2g) ošetřit,natřít či přidat do barvy bez fungicidních účinků.

    Jana Fröhlichová, www.chytra-houba.eu

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne
    • B.

      22. března 2021 - B.

      Dobrý den, děkuji za odpověď. Penetraci zvažuji z důvodu doporučení výrobce plánovaných vliesových tapet. Na druhou stranu dosud na betonové stěně žádná nebyla a papírové tapety držely bez problémů, tak ji zřejmě vynechám, pokud by houbě uškodila. Ještě bych se ráda zeptala, jestli by bylo pro její budoucí prostředí škodlivé použití prostředku na odstranění tapet (doporučován je tento: https://www.metylan.cz... a jaký druh lepidla by byl vhodný (ta, která uvádí fungicidní složku jsem již vyloučila). Jako nejlepší varianta se zdá některé z disperzních lepidel (např. https://www.metrum.cz.... Budu ráda za jakákoli doporučení ohledně vhodných produktů.
      Ještě bych se ráda ujistila - druhý sáček je tedy lepší použít pod tapetu nebo přimíchat do Jopolu, kterým se bude tapeta na závěr přetírat?

      Děkuji.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.